Twee ondernemers in de top van de lijst VVD Westerkwartier

Matthias Mostert (34) uit Zuidhorn is zelfstandig ondernemer in de financiële dienstverlening en heeft zich verkiesbaar gesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in het Westerkwartier. 

Hij staat op plek 4 op de kandidatenlijst van de VVD.

 

Waarom kies jij als ondernemer voor het raadslidmaatschap in het Westerkwartier?

Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de landelijke en lokale politiek. O.a. volgde ik alle landelijke debatten op tv en ging ik naar evenementen van de politieke partijen tijdens de campagne. Ik draag de partij VVD een warm hart toe. Vaak heb ik getwijfeld of ik meer met mijn interesse moest gaan doen.

Tijdens de corona periode heb ik de keuze gemaakt om lid te worden van de VVD en mij ook verkiesbaar te stellen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Bij ons bedrijf verschoof de aandacht de afgelopen jaren van hypotheken, financieringen en verzekeringen naar de algehele financiële advisering aan ondernemers.

Door de coronacrisis kwam dit in een stroomversnelling. Ondernemers kwamen veel bij ons terecht voor problemen, waar ze door de coronacrisis tegenaan liepen.

Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van coronasteun of personeelsproblemen.

Het was een bewogen periode. Het ene moment bel je met een groeiend bouwbedrijf dat gaat investeren in een nieuw pand; een uur later bel je met een restauranteigenaar die de problemen niet meer overziet.

Uiteindelijk heeft deze periode mij aan het denken gezet en vind ik het belangrijk om mij ook maatschappelijk meer in te zetten voor het belang van de ondernemers en heb ik de keuze gemaakt om mij verkiesbaar te stellen. Geen twijfel voor welke partij ik zou kiezen.

 

Waarom zijn ondernemers zo belangrijk voor het Westerkwartier?

Het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector zijn dé banenmotor van de gemeente Westerkwartier. In een bloeiende economie zijn er voldoende banen, zodat iedereen mee kan doen. Want een baan is meer dan alleen het genieten van een inkomen. Het is het gevoel dat je bijdraagt aan de maatschappij en het zorgt voor contact met collega’s en het opbouwen van een netwerk. Ondernemers zijn hiervoor erg belangrijk.

De Gemeenten moeten hun lokale bedrijfsleven koesteren en faciliteren.  Onze ondernemers in het mooie Westerkwartier zijn van belang voor de lokale economie, werkgelegenheid en leefbaarheid.


Tot slot, kun je uitleggen waarom jij hebt gekozen voor een gevestigde landelijke politieke partij zoals de VVD?

Ik vind de VVD een echte ondernemerspartij. De coronacrisis heeft onze bedrijven en ondernemers in het Westerkwartier hard geraakt. Zij hebben een moeilijke tijd achter de rug. En ook nu de coronacrisis op zijn einde loopt, blijft de VVD de economie stimuleren. En dat wil ik me als raadslid van Westerkwartier de komende periode voor inzetten, zorgen voor meer ruimte om te kunnen ondernemen en minder regels.

De VVD wil een vrije openstelling voor alle winkels in de gemeente Westerkwartier. Ondernemers weten zelf het beste beslissen wanneer hun bedrijven open of dicht gaan. Wij willen verder gaan dan de huidige gedoogconstructie van de zondagopenstelling voor de supermarkten die sinds het begin van de coronacrisis van kracht is.

Daarnaast wil ik ook de winkel-leegstand aanpakken door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca mogelijk te maken.

Wij knokken er voor om van het Westerkwartier de meest MKB vriendelijke Gemeente van Nederland te maken.