Westerkwartier Paardenkwartier

VVD vraagt aandacht voor alle ondernemers in het Westerkwartier en speciaal voor onze ondernemers in de recreatie en toerisme en de hippische sector.

Tijdens de begrotingbehandeling in november hebben we aandacht gevraagd voor een speciale groep ondernemers, alle ondernemers die werken in, rond en voor de hippische sector, velen samenwerkend rondom de prachtige accommodatie van de Hjc Manege Tolbert. Het Westerkwartier heeft het passende landschap voor deze sector. Deze sector levert jaarlijks landelijk slechts 100 miljoen minder op dan het Nederlandse betaalde voetbal. ( 2 miljard euro) Elk 7e paard levert een arbeidsplaats op. Dat betekent voor de gemeente Westerkwartier met zo'n 1200 paarden en pony's dat dit ca. 170 banen oplevert. 

De VVD vindt dat de gemeente meer maatwerk moet verlenen om voormalige agrarische bedrijven om te kunnen vormen tot bedrijven voor de hippische sector. Deze sector kan een belangrijke rol spelen bij het landschapsbeheer in het mooie Westerkwartier Paardenkwartier.