OZB verhoging definitief van de baan?

Waar in de begrotingsvergadering nog werd gepleit door het college voor een OZB verhoging van 5%, is 5 dagen na deze vergadering ineens de ambitie om de OZB verhoging niet door te voeren. Waar wij als enigen vanwege deze stijging, tegen de begroting hebben gestemd, zijn wij verbaasd en aangenaam verrast door deze plotselinge ommezwaai. De VVD gaat er alles aan doen om het collega aan hun ambitie te houden.

Na een lange zit werd de begroting 2023 goedgekeurd met 27 stemmen voor en 2 stemmen tegen vanuit de VVD fractie.

Volgens het college was deze begroting beleidsluw. EN dat is natuurlijk onzin. Want ze bedoelden is dat er nog geen nieuw beleid in staat, dat dat z.s.m. zou volgen in het Uitvoeringsprogramma (UVP) van dit nieuwe college. Deze begroting was dus eigenlijk alleen ‘een moetje’ voor de provincie”.

Laat onverlet dat wij het niet eens waren met een stijging van de OZB met 5% en nog een inflatiecorrectie van 2,7%.  Zeker niet als er een begroting ligt een positief resultaat van bijna 3 miljoen euro. Dat vinden wij niet te verkopen naar onze inwoners en helemaal niet in deze tijd en daarom stemden wij als enigen tegen de begroting. De belastingdruk in het Westerkwartier is al hoog en als VVD willen wij de belastingdruk zo laag mogelijk houden, meer voor hetzelfde.

En wat schetste onze verbazing, binnen 5 dagen na deze avond, lag er al een presentatie van het uitvoeringsprogramma MET.... de ambitie tot afschaffing van de 5% OZB. 

Hebben ze dan toch naar ons geluisterd… 

Het college geeft aan heel kritisch te zullen kijken naar de verhoging van het OZB. Hier zullen wij het college aan houden.